Den barske forside Er der nyt? Spørgsmål og svar Skriv noget klogt, nidding! Kyl en mail efter min klump Hvem skal dø - og hvorfor? Links, links, links... Opskrifter på sej vikingemad Barske filmmanuskripter om rigtige mænd med rigtige våben Sværd, økse eller spyd? Læs alt om dine favoritter Kradsbørstig roman om en ung viking Sandheden om verdenshistorien

 


BLODETS KONGE

Filmen starter med totalt seje fortekster. Man ser filmens titel og alle navnene, som er skrevet med en slags glødende runer på en baggrund af granit. Forteksterne slutter, og der fades op til et rigtig flot men også lidt uhyggeligt billede af et landskab med masser af fjelde og tåge. Der flyver ravne, og der er nordlys. Kameraet går ligesom ind i fjeldet og nedad, så vi kommer ned under bjerget. Der bor dværgene. De har skæg og store muller, og de går rundt i gangene og slår løs på tingene med deres hamre. I den største sal er smedene ved at lave økser. Masser af lava og damp. Overdværgen kommer hen for at tjekke de nye økser. Han går amok på en slags stenklump, men alle økserne går bare i stykker! Dværgene snakker om, at bjerget er "sygt", og at metallet er blevet dårligt. Pludselig vågner en gammel dværg med gråt skæg. Han har lige drømt, at dværgenes skæbne er forseglet, og at dværgene bliver nødt til at tilbede en menneskekonge, hvis bjergene og jernet skal overleve. Den gamle dværg fortæller, at menneskekongen vil blive kendt som Blodets Konge. Overdværgen vurderer, at det er sandheden, men HVEM er Blodets Konge?
     Der klippes til en vikingelandsby. Alle de voksne mænd er rejst til udlandet for at gå 100% amok med TOTAL VIKING POWER!!!, og derfor er der kun børn, kvinder og trælle tilbage. Trællene passer gederne, og kvinderne laver uld. Imens leger børnene. Pigerne samler måske rav, men drengene er selvfølgelig i gang med at slås. En af drengene går totalt amok. Alle de andre kaster sten i hovedet på ham, men han er ligeglad, selvom han er mindre end alle de andre til sammen. Han banker dem med en stor kæp, mens han skriger, at han går amok. Efter kampen smører han blod ud over hele fjæset. Det kan han godt lide. Seeren kan regne ud, at han vil blive til Blodets Konge.
     Det midterste af filmen er lidt indviklet, fordi det skal forklares, at alle de voksne mænd fra vikingelandsbyen aldrig kommer hjem fra togtet. De er faldet i kamp og kommet i Valhalla, og samtidig går der en masse tid, så Blodets Konge når at blive voksen. Imens har dværgene det dårligt. De har sendt udsendinge ud i verden for at finde Blodets Konge men uden held.
     Blodets Konge er blevet gammel nok til selv at få børn, men problemet er, at han er i familie med alle pigerne i landsbyen. Han bliver nødt til at finde en kone et andet sted. Derfor rejser han ud i verden sammen med sit sværd og nogle af sine venner. De er nærmest kun lige kommet ud af landsbyen, da de bliver overfaldet af ulve. Der er MANGE ulve, måske 100. Blodets Konge og hans venner skriger af lykke, mens de styrter direkte hen mod ulvene. Normalt ville ingen have en chance mod så mange fjender, men Blodets Konge har TOTAL VIKING POWER!!!, og det ender med at blive en dårlig dag for ulvene. De får hugget hovedet af, mens de bliver sprættet op. Bagefter laver vikingerne tøj af ulvepels, og Blodets Konge drikker blod fra et ulvekranium. Det er vinter, og på grund af den kolde temperatur damper ulvenes blod rigtig meget. Det ser fedt ud på film.
     Imens er dværgene ved at blive bekymrede. Deres udsendinge har ledt efter Blodets Konge i mange år, men der sker ikke rigtig noget. De holder en slags stormøde, hvor en ung dværg påstår, at Blodets Konge slet ikke findes. Han er bare en myte, og det er forkert for dværgene at tilbede et menneske. Overdværgen gider ikke høre på sådan noget. Han tager sin 2-håndsøkse og hugger hovedet af den unge dværg. Det skaber lidt ro.
     Blodets Konge og hans venner fortsætter på deres farefulde færd. Ved solnedgang kommer de til en stor skov. Fuldmånen står op, og der er totalt skummelt musik på soundtracket. Vikingerne er ved at tænde et bål, da de hører uhyggelige skrig fra skovens mørke. Inden de kan nå at sige "TOTAL VIKING POWER!!!", vælter det frem med vampyrer. Vikingerne går i sagens natur amok. En af vikingerne går faktisk så meget amok, at han eksploderer. Hans indvolde sprøjter ud over de andre og ud over kameralinsen. Vampyrerne går til angreb. De er hurtige og skumle, men de kan mærke, at der er noget helt galt. Normalt bliver folk helt paniske af skræk, men det sker ikke her. Tværtimod virker det, som om vikingerne er glade for at se dem! "Oh shit," tænker vampyrkongen, mens Blodets Konge stormer hen mod ham. Vampyrerne begynder at blive smadret. De når at tage en viking med sig i døden, inden Blodets Konge igen har sejret. Han holder et øjebliks stilhed for sin døde makker. Så beder han lidt til Odin, og så hiver han hovedet af en død vampyr. Blodets Konge løfter vampyrens hoved op mod fuldmånen. Månen bliver rød, og musikken går fuldstændig amok.
     Nu klippes der til dværgenes udsendinge, som har slået lejr for natten. De opdager, at månen er blevet rød som blod, og de kan mærke, at Blodets Konge nu har opnået evig magt. De bliver snart nødt til at finde ham. Om morgenen sparker dværgene bålet ud og rejser videre. De får øje på en karavane. Da de kommer nærmere, kan de se, at det er slavehandlere fra Romerriget. Dværgene kan ikke lide romere, så de beslutter at gå amok. Morgensolen glimter i deres økser, mens de spæner hen mod romerne, som begynder at kaste med spyd. Det bliver en drabelig kamp på liv og død. Blodet sprøjter, og hoveder ruller. Til sidst er der kun én overlevende tilbage. Det er en dværg. Han opdager en vogn, som er fyldt med slaver. Slaverne er alle sammen unge kvinder, som kommer fra en vikingelandsby, der er blevet smadret, mens mændene var på togt i udlandet. Dværgen ved ikke helt, hvad han skal gøre.
     I samme øjeblik kommer Blodets Konge spænende sammen med sine venner. En af vennerne går klar til at hugge hovedet af dværgen, men Blodets Konge stopper ham i sidste øjeblik. Han kan se, at dværgene har smadret romerne og befriet kvinderne. Dværgen kan straks se, at den sejeste viking er Blodets Konge, så han falder på knæ. Han fortæller om bjergenes forbandelse og om den gamle dværgs drøm. Blodets Konge er lidt forvirret. Normalt er vikingerne og dværgene fjender, men denne her dværg virker OK. Heldigvis kommer to ravne flyvende. Det er Odins ravne, Hugin og Munin, og de er kommet helt fra Valhalla for at hjælpe Blodets Konge. De sætter sig på hans skuldre og begynder at snakke ind i hans ører. Der går lidt tid. Bagefter siger Blodets Konge, at Odin er gået med til at løfte dværgenes forbandelse. Han velsigner dværgens økse og forklarer, at bjerget holder op med at være sygt, hvis dværgene kaster øksen ned i den dybeste skakt i bjerget. Samtidig forklarer han, at dværgene fra nu af aldrig må have andre guder end Odin, ellers bliver det værst for dem selv. Dværgen nikker og går hjem til sit bjerg.
     Så er der kun vikingerne og kvinderne tilbage. De kigger lidt på hinanden. Blodets Konge breder sit ulveskind ud på jorden, og den smukkeste kvinde går hen og lægger sig oven på det. De andre vikinger foretager sig noget lignende med deres ulveskind og nogle andre kvinder. Man kunne måske tro, at det var porno, men på grund af lyssætningen og instruktionen bliver det et smukt øjeblik. Seeren kan også forstå, at det er nødvendigt, hvis der skal komme nye generationer af vikinger. Den næste morgen rejser de alle sammen hjem til landsbyen.
     I nogle år er alt fryd og gammen. Men nede under bjerget er dværgene begyndt at blive lidt trætte af Odin. De tror, at vikingerne ikke opdager det, hvis de begynder at tilbede dværg-guden igen. De tager fejl. Odins ravne fortæller Blodets Konge, at dværgene har forrådt den hellige pagt. Blodets Konge samler sin hær, og de styrter hen til bjerget. De sparker porten op og begynder at gå amok med TOTAL VIKING POWER!!! Dværgene er i overtal, og de er på hjemmebane, men alligevel får de stryg. Til sidst hugger Blodets Konge hovedet af Overdværgen. Vikingerne går ud af bjerget og kigger op på stjernehimlen. Blodets Konge løfter Overdværgens hoved op i dets lange, blodige skæg. Han råber "Ooooooodin!" Månen eksploderer! Det regner ned med blodrøde kometer, og det er tydeligt for enhver, at det her øjeblik er vikingetidens højdepunkt.

THE END