Den barske forside Er der nyt? Spørgsmål og svar Skriv noget klogt, nidding! Kyl en mail efter min klump Hvem skal dø - og hvorfor? Links, links, links... Opskrifter på sej vikingemad Barske filmmanuskripter om rigtige mænd med rigtige våben Sværd, økse eller spyd? Læs alt om dine favoritter Kradsbørstig roman om en ung viking Sandheden om verdenshistorien

 


ODINS SØN

Filmen starter med, at et vikingeskib sejler midt ude på havet, hvor der ikke er land i nogen retninger. Pludselig er der noget, som skubber til båden. Vikingerne griner bare. Uden advarsel kommer en KÆMPE haj til syne ved siden af båden. Hajen er lige så stor som båden. Vikingerne bliver ved med at grine. En af dem tager sit sværd, mens han skriger til hajen, at den skal dø. Hajen åbner sin kæmpemæssige mund... og vikingen hopper ind i hajen!
     Inde i den store dræberhaj ser vi vikingen, som ligger og roder rundt mellem en hel masse skeletter. Vikingen får et vildt glimt i øjnene, og så begynder han at gå amok med TOTAL VIKING POWER!!! Så klipper kameraet til uden for hajen. Hajen ser mærkelig ud. Pludselig eksploderer den! Ovre i vikingeskibet jubler alle vikingerne, mens de bliver helt sprøjtet til med haj-indvolde og skeletrester. Vikingen, som smadrede hajen, svømmer tilbage i båden. De andre klapper ham på skulderen og siger "Godt klaret, Halvfinn!"
     Højt oppe i himlen flyver to ravne rundt. Det er Hugin og Munin, Odins ravne. Vikingerne har ikke set dem, men ravnene har set dem. Ved hjælp af special effects bliver det klart, at Odin holder øje med rejsen, mens han sidder på sin trone hjemme i Valhalla. Odin smiler på en klog måde.
     Efter noget tid når vikingeskibet til et ukendt land. I bunden af skærmen står der "Amerika". Vikingerne går straks i gang med at tænde bål og drikke mjød. Nogle fremmede mennesker ser bålet og går hen til det. De er indianere. Vikingerne ser straks, at indianerne er ufarlige, så i stedet for at smadre dem bytter de varer med dem. Indianerne går igen, og nu er vikingerne ved at være fulde. Halvfinn går kold. Imens han sover, kigger Odin på ham gennem sine ravne. Halvfinn vågner, fordi han har hørt en lyd fra den skov, som er i nærheden. Han tager sit sværd og stormer ind i skoven. Der møder han nogle bjørne, som er i brunst. Halvfinn begynder at gå amok på bjørnene.
     De andre vikinger vågner og beslutter at sejle hjem til Skandinavien. De har glemt alt om Halvfinn, så de sejler bare uden ham. Imens er Halvfinn faret vild, og nu går han i den forkerte retning. Her møder han 50 hyæner, som han dræber ved hjælp af TOTAL VIKING POWER!!! Odin holder hele tiden øje med ham, og det er tydeligt, at Odin er imponeret. Tiden går, og Halvfinn når helt til Alaska. Han kigger ud over havet, som forhindrer ham i at komme videre. Klip til undervandskamera, hvor der er en blåhval. Gennem Hugin og Munin modtager hvalen en besked om, at den skal svømme op til Alaskas kyst. Det gør den. Halvfinn skriger "Oooooodin!" og springer op på ryggen af hvalen, som straks begynder at svømme over havet.
     På den anden side af havet hopper Halvfinn ned fra hvalen og går i land. Han lægger ikke mærke til de to ravne, som er i nærheden. Så falder han i søvn. Imens flyver ravnene hen til nogle barbarer, som har slået lejr i nærheden. De flyver på en mærkelig måde, som får barbarerne til at holde øje med dem. Så leder de barbarerne hen til Halvfinn. Der bliver klippet til Valhalla, hvor man fornemmer, at meningen med det hele er, at Odin vil give Halvfinn en udfordring for at se, hvor god en viking han egentlig er. Han er god! Halvfinn vågner i sidste øjeblik og begynder at tage kampen op med barbarerne. Det er nok de værste fjender, han endnu har mødt i sit liv, og på soundtracket hører man total skæbnemusik med stortrommer og et kæmpe kor. Kampen står på i over 10 minutter. Halvfinn får mange sår, men han vinder. Så står han alene tilbage oven på en bunke af lemlæstede barbar-lig. "Tak for kampen, brødre" siger han på en måde, som viser, at han havde respekt for barbarerne, selv om han smadrede dem.
     Halvfinn binder barbarernes lig sammen, så han kan bruge dem som tømmerflåde. Så sejler han sydpå, indtil han når til Japan. Lige pludselig vælter det frem med samuraier og ninjaer. Halvfinn skriger af lykke, mens han stormer frem mod fjenderne. Denne kamp er ENDNU mere blodig end barbarkampen, og det begynder at gå op for enhver, at Halvfinn måske er den sejeste viking i vikingetidens historie. I hvert fald smadrer han alle samuraierne og ninjaerne, og så rejser han til Kina. Her prøver Kejseren at få ham til at blive general i den kinesiske hær, men Halvfinn går amok og hugger hovedet af Kejseren. Så begynder han at gå hen mod Europa.
   Han når til Ural-bjergene, hvor det er blevet vinter. Landskabet minder ham lidt om Skandinavien, og han får noget hjemve. Gennem Hugin og Munin holder Odin stadig øje med Halvfinn. Odin ser alvorlig ud. Pludselig høres et brøl fra neden under bjergene, og nu har Halvfinn ikke længere tid til hjemve. Han griber sit sværd og stormer ned i en tunnel på vej ned til den brølende fjende. Der er morderligt varmt i tunnelen, og det går op for Halvfinn, at der nok er en Balrog i nærheden. Han falder på knæ og holder sit sværd op i luften. "Velsign mig, Odin!" skriger han. Klip til Valhalla, hvor Odin stadig ser alvorlig ud. Der kommer blå ild ud af det hul i Odins hoved, hvor der mangler et øje. Klip tilbage til under Ural-bjergene, hvor den blå Odin-ild nu flyver rundt om Halvfinns sværd. Halvfinn skriger af lykke, mens han løber rundt om et hjørne. Der står Balroggen!
     Den næste scene bliver en af de bedste nogensinde. Halvfinn går 500% amok med TOTAL VIKING POWER!!!, og det ender med, at han dræber Balroggen! Han har fået helt vildt mange sår, men nu har han også evig magt. Han kommer op på den anden side af Ural-bjergene, hvor det er barsk vinternat... præcis som Halvfinn foretrækker det. Han begynder at skrige op mod nattehimlen, indtil han opdager, at der er kommet et nyt stjernetegn. Det er Sværdets Tegn. Så holder han op med at skrige og begynder at bede til Odin.
     Det når at blive forår, inden Halvfinn kommer hjem til sin vikingelandsby. Han smiler, mens han nærmer sig de velkendte bygninger. Men Halvfinn er kommet til at se anderledes ud på grund af sin lange rejse, og nu kan de andre vikinger ikke længere genkende ham. Derfor går de amok. De stormer skrigende hen mod Halvfinn, som også går amok. Efter verdens bedste kampscene ender det med, at alle vikingerne har slået hinanden ihjel. Halvfinn dør også.
     Skærmen bliver sort, og nogle tror måske, at filmen er slut. De tager fejl. Der bliver blændet op til et billede inde i Valhalla, hvor der er våben, mad, bål og mjød over det hele. Døren bliver sparket op af Halvfinn. Sammen med sine venner går han ind i Valhalla, hvor de begynder at drikke og slås. Odin sidder på tronen og ser alvorlig ud men på en tilfreds måde.
     Tilbage i landsbyen er der kun kvinder og børn tilbage. Kvinderne laver mad, mens børnene går nede ved stranden og samler rav. En dreng finder en stor ravklump, som han kyler lige i skallen på en anden dreng. Så begynder alle drengene at slås. Hugin og Munin overværer det hele. Gennem deres magi sender de billedet op til Odin, som begynder at smile. Drengene er blevet til mænd. Det bliver nat nede i vikingelandsbyen. Den dreng, som startede slåskampen, går ud af hytten for at kigge på stjernerne. Han får øje på Sværdets Tegn, og så fyldes han med ønsket om evig magt og TOTAL VIKING POWER!!! Det er nu klart for seeren, at en ny generation af vikinger er på vej.

THE END

OBS: Download Hans Bruntts filmatisering HER! Weblog Commenting and Trackback by HaloScan.com