Den barske forside Er der nyt? Spørgsmål og svar Skriv noget klogt, nidding! Kyl en mail efter min klump Hvem skal dø - og hvorfor? Links, links, links... Opskrifter på sej vikingemad Barske filmmanuskripter om rigtige mænd med rigtige våben Sværd, økse eller spyd? Læs alt om dine favoritter Kradsbørstig roman om en ung viking Sandheden om verdenshistorien

 

RAGNAROK 5000
 
Filmen starter med totalt mørke og tavshed. Det bliver ved i et stykke tid, og nogle af seerne begynder måske at synes, at det er lidt kedeligt. Så skrues der langsomt op for lyden. Det er den vildeste lyd i lydens historie. Man hører økser, sværd, snestorme, ulvehyl, ild, skrig, uhyggelig skæbnemusik, monstre og jordskælv.
     Så kommer der endelig billede på, og nu ved seeren, at det her nok er verdens bedste film. Kameravinklen befinder sig ude i atmosfæren, og Skandinavien fylder hele lærredet. Man kan se, at et KÆMPE slag er i gang. Kameraet dykker ned mod jorden i en rasende fart, og nu ser man flere og flere detaljer. Alle vikingekendere kan regne ud, at det her er slutningen på den grusomme Fimbulvinter, og starten på det endnu grusommere Ragnarok. Vikinger, guder, jætter og monstre går 5.000.000% amok med den mest totale form for TOTAL VIKING POWER!!! Denne her kampscene er så stor, at den får Ringenes Herre til at ligne en dukkefilm på polsk lokal-tv.
    Vi klipper ind til centrum af det vanvittige voldsinferno. En gruppe vikinger går fuldstændig amok, og fjendernes afhuggede hoveder flyver som projektiler gennem luften. Noget kunne tyde på, at vikingerne er ved at vende slagets gang, men pludselig bliver himlen sort. Noget skygger for solen. Vikingerne gnider blodet ud af øjnene og kigger op. Der står FENRISULVEN!!! Det er det vildeste monster, som nogensinde er blevet set på film, og man skal nok regne med, at en del biografgængere vil besvime af skræk. Vikingerne besvimer ikke. De skriger Odins navn, mens de styrter hen mod Fenrisulven. Det er modigt... men det er nyttesløst. Fenrisulven flår vikingerne i småstykker, hvorefter den kyler de blodige rester af deres lig op i himlen. Kameraet klipper tilbage til synsvinklen fra atmosfæren, og her kan man se de sørgelige rester af vikingerne, som nu flyver helt ud i det ydre rum. Så langt kan Fenrisulven kaste! Der klippes tilbage til jorden, hvor Fenrisulven nu VOKSER i styrke. Den mægtige ulv æder Odin og Thor. Bagefter sluger den jordkloden... og til sidst æder den solen.
     Der bliver helt mørkt og tavst.
     Efter et stykke tid begynder noget sejt musik på soundtracket, og der fades langsomt op til et billede af en rumstation. Der kommer nogle runeagtige bogstaver frem nede i bunden af billedet: "RUMSTATIONEN NEXUS - ÅR 5000"
 

Nu er seeren garanteret helt vildt forvirret. "Damn, jeg troede, det var en vikingefilm, men nu ligner det sgu science fiction," tænker han sikkert.
     Og det ER science fiction. Det er noget af det sejeste science fiction, som endnu er blevet set på film. Vi klipper indenfor i rumstationen, hvor der er masser af kaos. Folk render rundt i hvide uniformer og ser enormt bekymrede ud. En eller anden sirene går i gang, og nogle lygter begynder at blinke.
     "Åh, nej!" råber en dame. "Lord Darks Dødspatrulje!"
     Alle sammen spæner hen til et panoramavindue, hvor de får øje på et pisse uhyggeligt rumskib. Helvede bryder løs! Fremtidsmissiler flyver hen mod rumstationen, og snart er der ild og røg over det hele. Efter en lang og sej kamp lykkes det Nexus at besejre det onde rumskib, men man fornemmer, at der ikke er den helt store optimisme. Skibet var kun én af Lord Darks mange Dødspatruljer, og nu er fremtidskrigen snart tabt for folkene på Nexus.
     Så klippes der lige pludselig til Lord Darks hovedkvarter. Lord Dark sidder i en stor, sort fæstning på en slags vinterplanet. Han har en dæmonhjelm på, og han sidder oven på en rigtig skummel trone af noget sort materiale. I det hele taget er sort den gennemgående farve i Lord Darks indretningsstil. I baggrunden kan man lige ane nogle torturagtige ting, og alt i alt må man sige, at Lord Dark er en af Universets ondeste skabninger.
     "HAHAHA!!!" ler Lord Dark. "Mit seneste angreb var en succes. Snart vil jeg knuse Nexus, og så kan Den Evige Nat sænke sig over Universet!"
     Seeren ved selvfølgelig ikke, hvad Den Evige Nat går ud på, men man kan ligesom fornemme, at det er en dårlig idé for alle folk, som helst ikke vil dø.

Herefter kommer der en periode på omkring en halv time, hvor der ikke rigtig sker noget supervigtigt i filmen. Lord Darks Dødspatruljer bliver ved med at terrorisere Nexus, og Nexus bliver hele tiden svagere og svagere og mere og mere ramponeret.
     Alle officererne på Nexus holder et møde, og de beslutter at gøre noget desperat. De er i gang med at diskutere, hvad det desperate skal gå ud på, da døren pludselig går op. En videnskabsmand kommer stormende ind i lokalet, og man kan se, at han er klog, for han er rimelig gammel, og hans hår er helt vildt pjusket.
     "Vi har gjort et spændende fund!" råber han og viser officererne nogle blodige klumper. Officererne er ikke særlig begejstrede, men det er seeren! Man kan nemlig regne ud, at videnskabsmanden har fundet resterne af de vikinger, som blev smadret af Fenrisulven i starten af filmen. Videnskabsmanden holder en eller anden tale om, at man måske kan bruge ligklumpernes DNA til noget desperat, og så bliver officererne enige om, at videnskabsmanden skal gå i gang med at lave kloner.
     Inden man kan nå at sige "Odin", vælter det rundt med vikinger på rumstationen. De er klart nok helt vildt forvirrede, fordi de kommer fra en anden kultur og sådan noget, så derfor begynder de at gå amok. Heldigvis lykkes det hurtigt for NEXUS-folkene at forklare vikingerne, at de ikke er deres fjender. Ved hjælp af tegnsprog bliver vikingerne sat ind i hele problematikken omkring Lord Dark og Den Evige Nat. Vikingerne beslutter at hjælpe. Nexus-folkene prøver at give dem nogle fremtidsvåben, men vikingerne smadrer dem bare (altså våbnene). Så laver de tegninger af økser og sværd, og snart har den kloge videnskabsmand fået fremstillet et arsenal af old school vikingevåben. Det kan vikingerne godt lide. Men de begynder hurtigt at kede sig, og så går de i gang med at gå amok på hinanden. Det er jo ikke så smart, men heldigvis kommer der en Dødspatrulje forbi på det helt rigtige tidspunkt.
     Denne gang lykkes det skurkene fra Dødspatruljen at trænge helt ind i rumstationen. Normalt ville det klart nok være lidt sejrsagtigt, men det her er ikke en normal situation. Vikingerne skriger af lykke, mens de stormer frem mod fjenden. De går psykoamok med TOTAL VIKING POWER!!!, og Lord Darks mænd får hurtigt lært, at det ikke nytter særlig meget at have fancy fremtidsvåben, når éns hoved triller rundt nede på gulvet.
     Bagefter er der den vildeste sejrsfest ombord på Nexus, og det er ret tydeligt, at mange af fremtidskvinderne er blevet lidt lune på vikingerne. Officererne snakker om, at det skal blive rart med en lille pause i krigshandlingerne, men vikingerne overbeviser deres nye venner om, at den eneste form for kamp er evig kamp. Derfor skal de gå til angreb på Lord Darks planet med det samme. Til alt held lærer vikingerne hurtigt at betjene det rumskib, som Lord Darks Dødspatrulje havde efterladt. Vikingerne kalder rumskibet for Yggdrasil. Det bliver spækket med vikinger og våben, og så går det eller af sted mod Lord Darks hovedkvarter.
     Yggdrasil lander på Lord Darks frosne planet, og straks går kampene i gang. Det vælter frem med Dødspatruljer fra alle verdenshjørner, men vikingerne er så sprængfyldte med adrenalin og TOTAL VIKING POWER!!!, at det alligevel bliver en jævnbyrdig kamp. Helt jævnbyrdig bliver den selvfølgelig ikke, for vikingernes magt er evig, og derfor ender det som en rigtig dårlig dag for Dødspatruljerne.
     Vikingerne sparker døren op til Lord Darks fæstning. De vader direkte ind i tronsalen, hvor Lord Dark venter på dem.
     "HAHAHA!!!" ler Lord Dark. "Mægtige fortidskrigere... I har besejret mine Dødspatruljer. Det viser, at I er værdige til at blive mine trofaste livvagter. Snart falder Den Evige Nat over denne sølle parodi på et univers. Snart er min magt uendelig. Snart..."
     Men vikingerne gider ikke høre på mere fremtidsvrøvl. De løfter deres sværd og økser, mens de skriger Odins navn. Så spæner de hen mod Lord Dark. Det bliver en vanvittigt brutal kamp. Lord Dark har masser af POWER, men til sidst må han bøje sig for TOTAL VIKING POWER!!! Da han endelig dør, eksploderer hans lig. Rundt omkring på alle universets planeter kan folk fornemme, at fremtiden nu ser mere lys ud.
     Der er kun tre vikinger tilbage. De er helt smadrede, men alligevel ser de lykkelige ud. Det var en fantastisk kamp, og de takker Odin for at have sendt dem en så mægtig modstander.
     Så kommer folkene fra Nexus. De jubler klart nok over, at vikingerne har frelst Universet.
     "Kom, lad os flyve væk fra denne hæslige planet," siger de.
     Men vikingerne ser sig lidt omkring på planeten. Den er spækket med gletschere, fjelde og skarpe klipper.
    "Nej," siger vikingerne. "Tak for alt, men denne planet skal være vores nye hjem. Her skal et nyt vikingefolk opstå!"
     Omkring 20 af kvinderne fra Nexus beslutter at bosætte sig på den kolde planet sammen med vikingerne. De andre flyver væk igen. Vikingerne og deres kvinder står i den sorte nat og vinker farvel til rumskibet, som snart er en lille prik over horisonten. Så vader de ind i fæstningen. Men kameraet bliver udenfor. Efter et lille stykke tid ser man to ravne, Hugin og Munin, sætte sig på fæstningens sorte mur. Det er tydeligt for seeren, at Odin er genopstået og nu hersker i en ny del af galaksen.

THE END