Den barske forside Er der nyt? Spørgsmål og svar Skriv noget klogt, nidding! Kyl en mail efter min klump Hvem skal dø - og hvorfor? Links, links, links... Opskrifter på sej vikingemad Barske filmmanuskripter om rigtige mænd med rigtige våben Sværd, økse eller spyd? Læs alt om dine favoritter Kradsbørstig roman om en ung viking Sandheden om verdenshistorien

 

BEDUINER

Billede af en slags beduin. Takket være deres ørken-kendskab lykkedes det beduinerne at overleve mødet med vikingerne.

Når man taler om vikinger, taler man ofte om Skandinavien samt andre landområder, som på en eller anden måde befinder sig nordpå. Det er fair nok, for Norden er helt klart det mest poweragtige sted inden for viking. Men det er vigtigt at huske, at vikingerne sejlede rundt i HELE verden. De gik amok på alle slags mennesker, og derfor gik de også amok i Arabiens land.
      På et af deres mange togter nåede vikingerne til den arabiske halvø. De synes, at det var et meget forvirrende sted, for de havde aldrig før set en ørken. Normalt kan vikingerne godt lide sand, for sand minder dem om strande og dermed også om havet. Problemet med en ørken er derfor, at den er fyldt med sand... men der er ikke noget hav! Det kunne vikingerne ikke acceptere, og derfor besluttede de, at det ville være mest hensigtsmæssigt at smadre alle dem, som boede i ørkenen. Det gik primært ud over beduinerne. Det kan da godt være, at beduiner er gode til at ride på kamel og spise dadler, og det er da meget muligt, at de har nogle skarpe krumsabler, men i mand-til-mand dueller havde de selvfølgelig ikke en chance mod vikingerne.
     Men desværre blev der ikke ret mange mand-til-mand dueller. Beduinerne er nogle snedige krabater (det er man nødt til, hvis man har tænkt sig at leve i en ørken), og derfor vurderede de, at det var bedst at gemme sig. En ørken kan være enormt stor, og vikingerne blev hurtigt trætte af at lede efter fjenden. Af den grund lykkedes det dem ikke at dræbe så mange beduiner, og derfor er det muligt at se beduiner på Discovery Channel den dag i dag. Ærgerligt for vikingerne. På en måde kan man sige, at beduinerne kun overlevede på grund af vikingernes utålmodighed.

NÆSTE FJENDE