Den barske forside Er der nyt? Spørgsmål og svar Skriv noget klogt, nidding! Kyl en mail efter min klump Hvem skal dø - og hvorfor? Links, links, links... Opskrifter på sej vikingemad Barske filmmanuskripter om rigtige mænd med rigtige våben Sværd, økse eller spyd? Læs alt om dine favoritter Kradsbørstig roman om en ung viking Sandheden om verdenshistorien

 

JEDI-RIDDERE

Jedi-ridderen på billedet ser både sød og uskyldig ud, men det er han IKKE! Jedi-livsstilen er nemlig en hån mod guderne, og derfor skal den udryddes.

Det er aldrig blevet endegyldigt bevist, at Jedi-riddere findes i virkeligheden. Der er mange, som tror, at de kun eksisterer i Star Wars-universet, men sandsynligvis er George Lucas blevet inspireret af virkelige væsener. Det er da meget muligt, at historiebøgerne ikke refererer direkte til ordet "Jedi", men det betyder jo næppe, at denne befolkningsgruppe ikke har eksisteret under et andet navn. Under alle omstændigheder står det hævet over enhver tvivl, at vikinger hader Jedi-riddere.
     På grund af Star Wars-filmene er der mange, som har fået det indtryk, at Jedierne er nogle flinke fyre, som hele tiden sidder og mediterer eller spæner rundt for at gøre folk tjenester som f.eks. at redde deres planet fra undergang eller noget. Men husk lige, at der også findes lede Jedier. Vikingerne er sådan set ligeglade med, om en Jedi er god eller ond. Vikinger hader riddere, og Jedi-riddere er ingen undtagelse! Problemet med dem er groft sagt, at de sviner guderne til. De har magiske evner, men de stammer ikke fra nogen gud, og derfor er de en slags hån mod alle religiøse mennesker, inkl. vikinger. Jedierne får deres kraft fra et eller andet åndssvagt fænomen, som de kalder "The Force". Ja, hurra! Hvor realistisk er det lige, at Universet skulle være fyldt med al mulig power-energi, som ikke stammer fra nogen gud? Ikke særlig realistisk. Derfor kan man snakke om, at Jedierne udgør et teologisk problem for vikingerne, og vikingerne kan ikke lide teologiske problemer. Det får dem til at gå grassat, og dermed må man konstatere, at en død Jedi er en god Jedi.

NÆSTE FJENDE