Den barske forside Er der nyt? Spørgsmål og svar Skriv noget klogt, nidding! Kyl en mail efter min klump Hvem skal dø - og hvorfor? Links, links, links... Opskrifter på sej vikingemad Barske filmmanuskripter om rigtige mænd med rigtige våben Sværd, økse eller spyd? Læs alt om dine favoritter Kradsbørstig roman om en ung viking Sandheden om verdenshistorien

 

NISSER

Nisser er pisse irriterende. De tisser i vikingernes mjød og sparker til deres høns.

Folk i nutiden har en syg idé om, at nisser er nogle sjove, små fætre, som hjælper Julemanden, og som godt kan lide børn. Men her er lige et par kendsgerninger:

     1: Nisser er pisse irriterende.
     2: Julemanden findes ikke.
     3: Nisser kan godt finde på at overfalde børn.

En nisse er et væsen på cirka 70 centimeter. Rent darwinistisk er de beslægtede med elvere, men i modsætning til elverne er de desværre aldrig blevet udryddet 100%. I dag er de dog meget sjældne, hvilket vi primært kan takke vikingerne for.
     Det er nemt nok at smadre en nisse. Selv en romer kan ordne et par nisser uden at få sved på panden, men problemet med nisser er, at de er psyko-gode til at gemme sig. De har også en ret mærkelig døgnrytme, og derfor er det ret sjældent, at man ser en nisse. Men til gengæld oplevede vikingerne tit, at nisserne havde været på spil, mens vikingerne sov. Nisser har en gusten form for humor, og de synes for eksempel, at det er god gas at tisse i folks mjødtønder. De kan også finde på at klippe huller i folks tøj eller putte harpiks i deres sko. Det lyder måske som uskyldige drengestreger, men nisserne har også en mørkere side. De kan nemlig ikke tolerere, at de er så små og latterlige, og derfor kan de godt lide at overfalde væsener, som er mindre end dem sig. I vikingetiden var det således meget normalt, at nisserne brød ind i hønsegården og sparkede til vikingernes høns. På den måde kunne de overbevise sig selv om, at de var farlige. Der er også enkelte sagaer om nisser, som har overfaldet vikingernes børn, og derfor kan man nok ikke undre sig over, at nisserne altid har været blandt vikingernes arvefjender.

NÆSTE FJENDE