Den barske forside Er der nyt? Spørgsmål og svar Skriv noget klogt, nidding! Kyl en mail efter min klump Hvem skal dø - og hvorfor? Links, links, links... Opskrifter på sej vikingemad Barske filmmanuskripter om rigtige mænd med rigtige våben Sværd, økse eller spyd? Læs alt om dine favoritter Kradsbørstig roman om en ung viking Sandheden om verdenshistorien

 

SPØGELSER

Latterligt spøgelse, som ikke har fattet, at man skal holde sig væk fra verden, når man er død. Spøgelset er desværre immun over for våben, men heldigvis har vikingernes præster sej runemagi.

Den eneste gode ting ved spøgelser er, at der ikke er ret mange af dem. Spøgelser er resterne af folk, som ikke kan finde ud af at dø. De kan sige uhyggelige lyde (hvis man altså synes, at Uuuuuuh er en uhyggelig lyd), og de kan gå igennem mure. De fleste mennesker synes, at spøgelser er uhyggelige, hvilket bare beviser, at de fleste mennesker er nogle tøsedrenge. I film og i Dungeons & Dragons kan spøgelser godt være farlige, men i virkeligheden er de ikke en skid farlige. De er bare irriterende. Og fra vikingernes synsvinkel er de ekstra irriterende. Problemet med spøgelser er nemlig, at man ikke kan hugge hovedet af dem. Sværdet eller øksen går bare lige igennem dem! Derfor kan det godt blive en lang aften, hvis en viking møder et spøgelse. Vikingen går selvfølgelig psykoamok, men der sker ikke noget. Han står bare og hamrer løs med sit våben, indtil han falder i søvn (eller spøgelset forsvinder). Men kan vikingen ikke bare ignorere spøgelset? NEJ, det kan han ikke! Alene i kraft af sin eksistens er spøgelset en hån imod Valhalla. Når man er død, er man altså død, og derfor er det noget pis at rende rundt blandt de levende. Dermed kan man sige, at spøgelset snarere er en ideologisk end en politisk fjende. Heldigvis har vikingepræsterne RUNE POWER, og derfor kan de godt smadre et spøgelse, selv om det er lidt besværligt.

NÆSTE FJENDE