Den barske forside Er der nyt? Spørgsmål og svar Skriv noget klogt, nidding! Kyl en mail efter min klump Hvem skal dø - og hvorfor? Links, links, links... Opskrifter på sej vikingemad Barske filmmanuskripter om rigtige mænd med rigtige våben Sværd, økse eller spyd? Læs alt om dine favoritter Kradsbørstig roman om en ung viking Sandheden om verdenshistorien

 


Hvis du for eksempel skal lave 8.-klasses opgave om vikinger (ligesom mig), så er det 100% nødvendigt at vide ALT om vikingernes historie. Det er formålet med denne her side. Du skal bare tage alle de informationer, du har brug for, men det er mest fair over for alle parter, hvis du skriver på forsiden af opgaven, at du har fået hjælp fra denne her hjemmeside. Det er TOTAL VIKING POWER!!! at skrive opgave om vikinger!

Mange unge synes, at det er kedeligt at gå i folkeskole. Det er det også nogle gange. Men det kan være vildt sejt, hvis man lærer noget om vikingerne. Hvis din lærer er så åndssvag, at I ikke må lære noget om vikinger, så må du bare følge med her på siden. Her gennemgår jeg HELE udviklingen, så bare læs løs.

1. URTIDEN
(fra tidernes morgen til år 500 før Kristus)

I urtiden var der nærmest totalt tomt i Skandinavien. Den ene istid blev afløst af den anden, og kun ulve, bjørne og ravne kunne overleve i den barske tundra. Nogle gange kom der måske nogle folk nede fra Sydeuropa for at prøve lykken i Norden. De nåede nærmest kun lige at komme over grænsen, inden de blev spist af vilde dyr. Så barskt var det. I denne tid gjorde guderne landskabet parat til vikingerne, og derfor var der endnu ikke plads til mennesker i Skandinavien.


2. LEGENDERNES TID
(fra år 500 før Kristus til år 120 efter Kristus)

Urtiden stoppede for ca. 2.500 år siden, men det betød ikke, at Skandinavien lige pludselig blev et dejligt og børnevenligt sted. Slet ikke! Det var stadigvæk et af de allerhårdeste steder på jorden, men nu var det i det mindste muligt at overleve... men kun hvis man var ufatteligt barsk.
     Langsomt begyndte de første mennesker at slå sig ned i Norden. Nogle af dem kom sandsynligvis fra Ural-bjergene eller fra de tyske skove, men det er ret umuligt at sige noget med sikkerhed. Det eneste, som er helt sikkert, er at næsten ingen af dem overlevede. Det kan godt være, at man plejede at være den vildeste krabat hjemme i sin gamle landsby, men det var ingen garanti for overlevelse. Der var mange måder at dø på i Legendernes Tid, men der var kun én måde at overleve på: EVIG KAMP!Typisk landskab i Legendernes Tid. Held og lykke med at overleve, siger jeg bare.

Det var i denne periode, at legenderne om vikingernes forfædre opstod. Nogle af disse legender huskes stadig i sagaerne, mens andre er blevet glemt af os dødelige og nu kun eksisterer i Valhalla. Det var også i denne periode, at verden var befolket af kæmpe monstre som f.eks. søslanger og hvide drager.


3. HELTENES TID
(fra år 120 til år 500)

Det var som sagt nærmest umuligt at overleve i Legendernes Tid, og derfor blev mange folk nødt til at flygte fra Skandinavien. I dagens Danmark er det nok rimelig nemt at sige: "Totalt kujonagtigt! Jeg kunne sagtens have overlevet i Legendernes Tid!" Yeah, right...
     Okay, det var selvfølgelig en lille smule kujonagtigt at flygte, men også kun en lille smule. Landskabet var simpelthen så vanvittigt barskt, og der var bare rovdyr over det hele. Og det var psykovilde rovdyr; en ulv kunne måske være fire meter lang, og en bjørn kunne veje op mod ti ton. Det siger sig selv, at sådan et dyr har brug for temmelig meget kød, og det kunne godt udvikle sig til et problem for de mennesker, som blev ædt.
    Nå, men der var altså en del folk, som var nødt til at flygte, og de flygtede klart nok alle sammen mod syd. Nogle af dem slog sig ned i de store, tyske skove, og de folk blev senere kaldt for Goterne. De blev et ret sejt folk, men alligevel er TOTAL GOTER POWER! kun 40% så stærk som TOTAL VIKING POWER!!! Andre mennesker flygtede helt ned til Sydeuropa, og de folk mistede desværre (for dem) al deres POWER. I mangel af bedre blev deres efterkommere nødt til at opfinde Romerriget, og vi ved vist alle sammen, hvordan den historie gik. Det er for resten ret interessant, at det i Danmark er normalt at flytte hjemmefra, når man er omkring 18 år. I Italien er det derimod meget almindeligt at bo hjemme hos sin moar, indtil man er oppe i 30'erne. Det skyldes, at danskerne nedstammer fra vikingerne, mens italienerne stammer fra de åndssvage romere.
     Heldigvis var der også folk, som blev boende i Skandinavien, og de folk dannede grundlaget for vikingernes komme.

4. POWERTIDEN
(fra år 500 til år 800)

Efter Heltenes Tid var der kun få mennesker tilbage i Norden. De fleste var flygtet, og derfor var der kun de sejeste tilbage. De folk konsoliderede den evige magt, og derfor kalder man perioden for Powertiden. I dag er denne periode glemt af de fleste historikere. Det skyldes, at vikingerne fra Powertiden simpelthen ikke havde tid til at lave runesten eller sejle rundt i verden for at gå amok. Nej, de måtte bruge 100% af deres liv på at bekæmpe rovdyr og monstre, og det betød desværre, at de ikke havde tid til at efterlade mindesmærker til fremtidige generationer.
     Det var i den evige kamp mod den barske natur, at TOTAL VIKING POWER!!! opstod for alvor. Det er derfor ikke helt rigtigt, når såkaldte "eksperter" siger, at vikingetiden først begyndte i år 800. Den begyndte i Powertiden, men som sagt ved man ikke særlig meget om denne periodes vikinger. Det er dog helt sikkert, at de var blandt de sejeste folk, som nogensinde har levet. De gjorde Skandinavien til et beboeligt sted, og derfor var de det nødvendige grundlag for vikingernes succes. Uden Powertid, ingen vikingetid... så enkelt er det.


Fenrisulven var blot ét af de mange monstre, som gjorde livet surt for folk i Powertiden.
På nogle områder var Powertiden nok den sejeste tidsalder i verdenshistorien, men på andre områder var der ikke så meget at råbe hurra for. Power-vikingerne var verdens bedste krigere, men til gengæld havde de ikke så meget forstand på teknologiske fremskridt. De kunne ikke finde ud af at bygge skibe, og de var nødt til at leve i jordhuler, for man havde ikke tid til at bygge huse, når al éns energi gik med at gå amok på naturen. De udviklede heller ikke nye våbentyper, og de vidste ikke, hvor udlandet lå. Men de opfandt TOTAL VIKING POWER!!!, og derfor er deres magt mere evig end andre folks magt.